Välkommen till Informationssamhället

Du bryter ihop, mer eller mindre, och gömmer ditt ansikte i dina egna händer.

Ännu en skjutning, ännu ett mord. Ännu en våldtäkt, ännu ett vansinnesbrott.

Innan du ens hunnit borsta tänderna har du via Tv:n, som för övrigt slogs på innan du gjorde något annat, på morgonprogrammet, lyckats notera att det pågår en skjutning i USA.

Du kollar din Facebook, och det står massor om just denna pågående skjutning.

Pågående.

Det händer nu. Emedan du borstar tänderna.

Samtidigt rapporterar en annan mediekanal om det värsta dådet i Iraks historia. Minst 200 döda. En stor del barn.

Du sätter dig ner. Vad fan är det som händer? Hur kunde det bli så här?

Hur kan världen ha blivit så ond? IS, Talibaner, Al-Qaeda, Nusra-fronten. Vad är det som händer?

Lugn…

Världen är som den alltid har varit. Frekvensen av dåd har ökat i takten med att befolkningen ökat. I och med att befolkningen ökar, finns fler röster och fler ”profeter”.

Allt detta rapporteras nu i realtid, till skillnad från tidigare.

Fler människor hörs, fler människor lämnar sitt ord. DET är informationssamhället. En oerhört viktig del av vår demokrati.

Nu kan vi höras. Vi kan starta rörelser utan att röra oss. En snygg webbsida och ett klatschigt budskap.

Välkommen till Informationssamhället.

Men varför dör så många människor just nu? Och i terrordåd?

Lugn…

Fler människor dör nu, eftersom vi är fler på jorden. Det finns fler röster, och därigenom fler idioter. Tyvärr får dessa idioter anhängare, precis som det varit innan, ingen skillnad, men effekten blir större, eftersom media och vår informationsteknologi förstärker allt. Allt.

Det vi ser just nu är effekten av vår teknologi och av det vi kommit att kalla ”Informationssamhället”.

Så låt oss använda informationssamhället istället för att duka under dess kraft.

Låt oss börja med politiken.

Ingen nu levande politiker i Sveriges riksdag har förstått vad Informationssamhället innebär. Svenska politiker fortsätter att följa partilinjer, ideologiska brandtal, blockpolitik och ändlösa utredningar inför beslut. För i helvete, du svenska politiker (tänkte skriva ”politikerarsel” här men valde att avstå), du lever i en tid då du kan få fakta genom 30 sekunders googlande. Genom Big Data kan du få avancerade prognoser genom några klick. Istället för att gå retorikkurser, kanske du ska gå lite IT-kurser med fokus mot datamining och information?

Media…

Våra svenska medier är fullständigt styrda av en dold hand (högst personlig åsikt). Det är inte längre journalistik, det är propaganda. Någon styr chefredaktören som i sin tur beslutar vad som skall skrivas om. Det är därför det skrivs om Rihannas fruktansvärda trafiköverträdelse, när hon gick mot rött i Stockholm, istället för EU:s oförmåga att komma överens om ett potentiellt galet giftigt ämne kallat; Glyfosat. Nej, vi vet inte om Glyfosat är cancerframkallande, eller inte, men vi vet att flera länder redan förbjudit det då WHO klassat det som ”förmodligen cancerframkallande”. Hur kan då EU ens tänka tanken att tillåta det innan företaget i fråga, Monsanto, kan bevisa utan tvivel att det inte är farligt för människor? Både på kort och på lång sikt?

Väkommen till informationssamhället,

I vår tid erbjuds ett flertal nyhetskällor som inte anses etablerade. De står att finna på Internet och har inga reklambudgetar. Det är journalister och vanliga människor som tröttnat på etablerad medias oförmåga att rapportera ärligt och objektivt.

Journalistisk handlar om bild och motbild. I vår media har motbilden försvunnit. Vi pumpas med samma bild i alla etablerade medier och inget alternativ står att finna i vare sig tryckta tidningar eller via våra etablerade etermediakanaler.

Därför är det så viktigt att vi via Internet kan få alternativa bilder och motbilder till det som pumpas ut i kommersiell media.

Vår demokrati hotas varje dag av lobbyister. Välbetalda tjänstemän som företräder företag med ett mål i sikte – att öka försäljning och förutsättning till ökad försäljning för de företag de företräder. Varje dag träffas folkvalda politiker och lobbyister inom låsta dörrar där inga krav på transparens finns. Du som väljare måste ställa krav på transparens. Du måste få veta vad som sägs inom dessa dörrar…

Du är förbryllad. Hur kunde det bli så här?

Det är väl inte så jävla konstigt? Du jobbar minst 8 timmar per dag. Du har barn som spelar fotboll, hockey, tennis, innebandy osv… Du är engagerad i ideella föreningar, du har hobbyer, och du har intressen. Dessutom vill du kunna vara lite ledig, emellanåt. Det är därför TV4 visar ca 800 varianter av ”Sveriges bästa kock”. De vill pacificera dig. De vill att du ska sitta ner, kolla på TV-reklam och konsumera.

VAKNA!

Genom informationssamhället har du en aldrig tidigare skådad möjlighet att påverka. Många politiker, de blir fler och fler, dyker upp på sociala medier. Det mesta är hittills bara för syns skull, men många börjar faktiskt interagera med väljarna.

Du kan med enkla medel föra din talan i form av blogg, eller andra sociala mediealternativ.

Se på politikerveckan i Almedalen. Det är 1900-tals politik. Det är 1900-tals agitation. Det är blockpolitik och populism. Det finns inget någon politiker säger som kan får dig att tro att de vet mer än du. Bara du öppnar dina ögon och vågar lämna din socialistiskt byggda, falska trygghet.

Du kan lika gärna kolla på Bollibompa istället för partiledartalen, du missar inget – jag lovar.

Det som händer i bakvattnet är dock bekymmersamt. Genom alternativa mediekanaler får också hatet en grogrund. De enkla lösningarna, de lösningar som spelar på dina normer, uppväxt och rädslor. Du måste brotta ner dina rädslor och se igenom slöjan.

Nationalism var jätteviktigt när vi slogs istället för förhandlade. Religion var dåtidens terrorism, du vågade inget annat. Idag är det inte så. Nationsgränser är imaginära linjer på en karta. Du är född på jorden. Alla andra människor är födda på samma planet. Du är bror och syster med alla som föds på denna planet, eftersom ni är gjorda av samma grundkomponenter, resten är beting skapat av normer.

Välkommen till informationssamhället,

Du kan med gott samvete glömma allt du ”lärt” dig i skolan. Du kan lära om och ifrågasätta. Du kan skapa din egen kunskapsbas, genom ditt eget intellekt, utan att betygsättas. Du måste alltså inte skriva ”rätt” på ett prov som är baserat på en historia där kultur och religion satt spelreglerna. Du måste alltså inte tro på vad som försökts intalas i dig som ”rätt” och ”fel”. Du kan genom dagens informationsalternativ skapa din egen version av historien. Men kom ihåg, det är många indoktrinerade som fortfarande kommer att försöka få dig inrättad i ledet – Det gamla.

”The greatest prison people live in, is the fear of what other people think”. – David Icke

Polarisering

Du som vänder ryggen mot Jimmie Åkesson när han talar, vad vinner du på det? Javisst, du visar din ståndpunkt, men vad vinner du på det?  Sverigedemokraterna spelar på rädslor och har blivit riktigt duktiga på det. Många ”hänger på”, eftersom de erbjuder enkla logiska lösningar som faktiskt, rent logiskt, skulle kunna fungera. Men i en värld som blir mindre och mindre, där människor rör sig över större områden, och där ordet ”exotiskt” inte längre används, blir denna logik ifrågasatt. Multikulturalismen är normen idag. Problemet är att denna norm blivit påtvingad på ett närmast fascistiskt sätt. Du MÅSTE gilla multikulturalism, annars är du RASIST! Jag vet att jag förenklar det, men i stort sett är det så jag ser det. Det är inte bara multikulturalismen som fått denna resa genom etablissemangets normbas, även HBTQ rörelsen har fått samma resa. Det är ett av etablissemanget stipulerat faktum att ovan nämnda rörelser är en del av vårt samhälle, och om du inte tycker så är du rasist och homofob.

Nu kan det vara på sin plats att liksom ödmjukast belysa min egen ståndpunkt. Jag älskar multikultur och tycker att HBTQ rörelsen är fantastisk. Alla måste få vara sig själv och älska vem de vill oavsett kön. Jag älskar jämlikhet men är motståndare till dagens extremfeminism. (kan vi ta den diskussionen sen? Jag verkligen avskyr orättvisor mellan kvinnor och män, tro mig).

När du lägger ut dina ”memes” om järnrör och ”alla SD-anhängare är rasister” hjälper du inte Sverige någonstans. Du ökar polariseringen och därigenom möjlighet till en sansad debatt. Personer som Henrik Arnstad gör ingen nytta när han statuerar ”aldrig politiskt läckage”. Att inte ta debatten.

Vafan? Det är väl självklart att du skall ta debatten? Självklart skall du sätta dig in i frågeställningen som SD för. Tvärtemot vad Arnstad säger. Du ska ta debatten varje dag, för vad du tycker är rätt! Om du står upp för mångkultur, då måste du vara beredd att försvara din ståndpunkt, inte vända ryggen åt dem som inte tycker så. Kom ihåg att nationalism var norm för bara 50-60 år sedan (”en svensk tiger” osv…)

Polariseringen i samhället är inte nationalisternas fel, tvärtom, det är de som vänder ryggen åt och skriker ”rasister”. De för inga argument och fullständigt dömer ut de som tycker annorlunda. Jag ser samma syndrom i EU-debatten. De som inte gillar EU är ”rasister” och har gått på den nationalistiska argumentationen. EU-debatten är djupare än så…

Välkommen till informationssamhället,

Har du borstat klart tänderna? För nu rapporteras det om nya grejer, riktigt saftiga grejer som presenteras LIVE i TV. Dessa grejer kommer att tolkas av chefredaktörer och politiska informatörer som därefter skriver manus till de som sitter i TV-rutan och berättar vad som händer enligt dem. De rapporterar inte sanningen, bara det som står på telepromptern.

Våga ifrågasätta, våga träda in i informationsåldern.

//patrik wiksten

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s