Landet av Status Quo

Ååååååh, vad vi älskar Status Quo. Ååååååh vad vi älskar att låtsas vara toleranta. Ååååh vad vi älskar att se oss som något lite bättre än andra…

Vakna! Sverige är inte ”något bättre” än något annat land. Det är en illusion…

Vårt politiska system. Vår samhällsstruktur/samhällskonstruktion går att likna vid en encellig organism.

Det är en stor blaffa av massa som åker dit strömmen går. Du kan peta i ena änden – då buktar det ut i andra änden. Du kan peta på ett annat ställe – då buktar det ut på ett annat ställe. Men massan är kvar. Den rör sig fortfarande dit strömmen pekar.

Så fungerar vår politik. Det är ingen skillnad mellan sossar och moderater ur det perspektivet. Det finns marginella skillnader, som iofs var stora skillnader för 20 år sedan, men inte nu. Vår värld blir mindre och mindre. Våra kulturella skillnader minskar och vi ser mer och mer likheter med det som ansågs ”exotiskt” för 2o år sedan. Vår encelliga organism har börjat kommunicera med andra encelliga organismer och vi är nära att konvergera. Precis som resten av världen och resten av de encelliga organismerna.

Informationssamhället är här. Vi vet precis lika mycket som våra ledare. Det är naturligtvis jätteotäckt för de som inte förstår vad informationssamhället innebär…

Vi är ett folk, vi bor på samma planet. Det är dags att i grunden ändras. Det är dags att ifrågasätta vår paradigm.

Vi behöver en ny demokrati. Vi behöver inte längre 349 ledamöter i riksdagen. Vi kan fixa en folklig demokrati där makten decentraliseras genom informationsteknologi.

Vi behöver inte längre ideologier som i detalj rakar ut ett spår. Vi behöver idéer. Vi behöver samlas kring ett tänk gällande hela vår planet. Vi behöver HÅLLBARHET.

Så låt oss istället för att prata om välfärd börja prata om HÅLLBARHET. För alla.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s