I Pridefestivalens fotspår

Pride_parade-600x337

Jag älskar att se glada människor. Det lyfter mig och min världsvy.

Pridefestivalen har historiskt sett varit ENORMT viktig. Det har blivit så mycket lättare att ”komma ut” och vår normbild av förhållanden har påverkats. Tyvärr har media inte fattat ett JÄVLA dugg om vad det handlar om. Pride handlar om stolthet att VÅGA komma ut. Att komma ut som gay, lesbisk eller trans. Och precis där måste stoltheten ligga. All annan stolthet är illusion.

DET SPELAR FUCKING INGEN ROLL åt vilket håll könsmässigt du riktar din kärlek. Kärlek har inget kön och är gränslös.

Kristendomen har kapat bilden av ett förhållande. Det har blivit en institution. MAN OCH KVINNA. Allt annat är synd.

Det är också normbilden av kärlek, vilket är så jävla fel. Det spelar ingen roll vilket kön du har gällande verklig kärlek.

DRIFTEN är en helt annan sak. Det är vad vi tänder på sexuellt. Vi har en sexuell drift i olika riktningar. Vi tänder på olika saker helt enkelt. Vissa män tänder på män, vissa kvinnor tänder på kvinnor. Men det har fortfarande inget med kärlek att göra. Kärlek är gränslös.

Om du som man tänder på män och hittar kärlek – fine! Då är du där du bör vara. Samma sak gällande kvinnor.

Sex och kärlek är inte samma sak. Du kan visa kärlek utan att ens tänka på sex. Sex är DRIFTEN vi har i våra gener som handlar om det som i bibeln kallas LUST.

Pridefestivalen handlar alltså inte om gay, lesbisk eller trans. Egentligen. Pridefestivalen är ett spektakel som främjar allt som inte är kristen norm. Det är ett uppror mot gällande normbild, skapad av religion.

Pridefestivalen borde handla om kärlek för alla. Oavsett sexuell läggning. Kärlek är inte lust. Kärlek är inte sexuell kraft. Kärlek är oändlig och innefattar allt liv.

När du ser Pridefestivalen i media handlar det oftast om att ”chocka”. Män som hånglar med män, vilket inte resonerar med den kristna normbilden. Kvinnor som hånglar med kvinnor. Och så vidare.

Men glöm inte att Pridefestivalen också bygger murar. Mot de som är så kallat ”heterosexuella”. Jag har själv hört vid ett flertal tillfällen hur normen hos HBTQ handlar om: ”Om du är hetero är du tråkig”.

Pride bygger murar. Skapar en motsatt normbild som är lika falsk som heteronormen.

Varför kan vi inte istället ha en ”Homo Sapien” festival där allt är normalt och allt är ok. Där tanken är fri och respekten för andra är hundraprocentig? Där alla oavsett sexuell läggning och drift kan visa kärlek till mänskligheten?

Vi bygger ett ”Vi mot dem”. Istället för att normalisera vad som borde normaliseras. Det finns fortfarande HBTQ problem i arbetsmarknaden, varför inte lägga fokus där? Det finns fortfarande fördomar som frodas bland vissa.

Låt oss samla ALLA till EN fest där allt är schysst. ALLT ÄR SCHYSST.

Kärlek är oändlig och könlös.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s