Ekvationen som inte går ihop: ”Föräldraförsäkringen”

Det är skitpoppis bland politiker att reglera föräldraförsäkringen. Tydligen har alla politiker (snart) som mål att föräldraförsäkringen skall delas 50/50. Det vill säga man vill inte låta familjerna bestämma själva. För det är ju politiskt korrekt just nu.

Men ALLA forskningsresultat gällande spädbarn säger att mamman skall amma så länge som möjligt. ALLA forskningsresultat säger att modersmjölken ger varaktigt skydd mot diverse sjukdomar och brister. ALLA forskningsresultat säger att MAMMAN är viktigast för spädbarnet. PAPPANS roll kommer senare. Pappan är precis lika viktig som mamman. Men inte när barnen är i spädbarnsåldern.

I ekvationen finns vår historia, vår överlevnad. Föräldraroller som formats av naturens krav för överlevnad. Det finns i våra gener.

Föräldraförsäkringen är en uppfinning som baseras på att vi alla betalar skatt. VARFÖR I HELA FRIDENS FAN SKA STATEN DÅ LÄGGA SIG I HUR VI INOM FAMILJEN PLANERAR DETTA?

NEJ! Det jag pratar om är ingen sk ”kvinnofälla”. Det är naturen och FAMILJENS RÄTT att planera det vi betalar skatt för. Det blir en kvinnofälla eftersom samhället inte förstått vikten av kvinnans roll gällande barnafödande. Och vi värdesätter inte det helt enkelt.

Sluta att prata om kvinnofälla. Det är ett ord uppfunnet av idioter och använt av idioter. Det finns inga kvinnofällor. Det finns bara en samhällsnorm som är i grunden idiotisk. Varför i hela fridens namn måste kvinnor känna stress över att vara hemma? Det är idiotiskt!

Patriarkatet har skapat en norm och en samhällsbild som inte värdesätter kvinnors roll som moder. Ett samhälle som inte tar hänsyn till naturen. Ett samhälle som kräver att båda föräldrarna arbetar häcken av sig för att man och kvinna ska få samma förutsättningar när pensionsåldern kommer. En kvinna, en moder, en mamma måste få ta sig tid att vara mamma utan att känna stress över sin karriär. En mamma måste kunna vara hemma första året och ge barnet de förutsättningar naturen gett oss utan att för den delen tappa momentum.

När amningsperioden är över, minst nio månader säger naturen och forskningen, kan vi böra prata om fördelning av föräldraförsäkringen. Då växer pappans roll successivt. Nä, jag sa inte att pappan inte har någon roll innan nio månader. Han är där och stöttar och älskar barnet precis lika mycket, men har som främsta roll de första nio månaderna att se till att hemmet fungerar. Att vi kan betala räkningar och skaffa mat. Precis som vår biologiska bakgrund, det vårt DNA är programmerat till.

Patriarkatet försöker förminska kvinnors roll i samhället. Patriarkatet försöker pådyvla att pengar och karriär är det som leder till en bra pension. Det är så innihelvete fel.

Vi män måste förstå kvinnans roll och uppoffring gällande karriär. Det får aldrig bli en uppoffring att skaffa barn. En kvinnas karriär måste tillåtas innehålla barnafödande utan att det påverkar karriären i negativ riktning. Utan att det minskar pensionen. Vi män måste KRÄVA bättre villkor för de som tar hand om det värdefullaste vi har den första tiden. Vi kan inte acceptera att våra fruar, sambor och livskamrater tvingas avstå en karriär på grund av barnafödande. FATTA!

Företagsledare i världen FATTA! Fatta att ni måste avsätta medel i eders budgetar för barnafödande. Fatta att en kvinna måste få de första nio månaderna med barnet hemma. Fatta! Skit i Staten, starta era egna program! Fatta! Skapa program för era anställda där kvinnor inte tappar i lön, eller i kompetensutveckling (mycket kan göras hemifrån) på grund av barnafödande. När en mor kommer tillbaka i arbete är hon starkare på alla plan. Hon har just skapat ett liv, gett förutsättningar för ett liv och säkerställt att detta liv har fått den bästa starten ett liv på planeten jorden kan få. Visa uppskattning… Denna kvinna har förvandlats till en resurs, starkare än allt starkt på jorden. Hon kan ta mer ansvar och kan bidra till så mycket mer än innan. Ett barnafödande ger en kvinna superkrafter. Fatta!

Låt kvinnor vara mödrar utan att ge upp sin karriär. Se till att det blir verklighet utan Statens inblandning. Ni män som inte förstår detta bör avgå som män.

Ekvationen är egentligen enkel.

Fatta!

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s