Varför är vi ledig i morgon?

Har stora funderingar kring det här med att vi firar Kristi Himmelsfärdsdag. Det är alltså en helgdag. En dag utan arbete.

JIPPIIII! säger de flesta. Men vänta en sekund. Hallå? Jippi?

Med risk för att verka onödigt djup, men tänk på budskapet. Jag är ju typ inte kristen. Jag är heller inte någon av de andra två ”stora” religionernas företrädare.

Vi hyllar en ”na jävulskt” populär ledares avträde från denna planet. Och är till och med ledig från produktivt arbete. Så låt oss kontemplera en stund. Oavsett vilken tro du tillhör.

Allt handlar om eftertanke, respekt och kärlek. Allt handlar om att se det vi inte ser i vårt dagliga verk. Det handlar egentligen om att se döden.

När du föds, föds du med en enkel vägledning. Du ska DÖ. Emellan din födelse och döden skall du verka. Och hur skall du verka? Det är upp till dig att forma.

Hur du formar ditt liv är ditt ansvar. Ju fortare du inser detta ju bättre.

Du tvingas gå i skolan. Skolan är en politiskt styrd verksamhet. Det betyder att någon annan bestämmer vad du bör lära dig. Och eftersom staten (hsb) har gjort skolan till plikt kommer du, eller dina nära, att bli bestraffad av staten om du inte följer läroplanen.

Vem har skapat denna läroplan?

Jo,

Kyrkan!

Jomen så är det faktiskt! Vår skolgång är grundlagd av kyrkan och staten.

Jippi.

Svenska Kyrkan är en institution. Men också tradition. Allt vi lever efter har påverkan från kyrkan. Alla dina normer, värderingar och attityd är formad av Kyrkan. Oavsett om du vill eller inte. Vårt betygssystem är grundat i Kyrkan, därefter utvecklat av politiker. Var tog pedagogerna vägen?

Pedagogerna, enligt normen, är slavar. De är de som påtagligt, och genom psykologiska finter lurar dig att tro på normen.

En riktig pedagog är fri. En riktig pedagog baserar sitt lärande och delgivande på sin egen erfarenhet. En riktig pedagog baserar sin läroplan på en djup förståelse för planeten och vår interaktion med just denna. Så är inte fallet gällande vår läroplan.

En pedagog kan inte kallas pedagog i dess nuvarande form förrän just denna kommande pedagog har förståelse för planetens behov.

Var lär vi oss detta?

Vem lär oss att samverka med moder jord? Och varför kallar vi vår planet för moder jord?

Var är pedagogerna som ger våra barn förståelse för vår existens på ”moder jord” utan att påverkas av religiöst och ideologiskt påverkat dogmatiskt tankesätt?

I vad för institution förlitar vi oss gällande våra barn? Var är människans okränkbarhet? Var är äkta humanism?

Du är du. Du. Ingen annan är som du. Du är unik. Du är du. Gör vad du vill med ditt du. Och det enda jag ”tror” är att du snart kommer att förstå att alla andra är sitt eget ”Du”. Och Du kommer att respektera alla andras ”Du”.

Du, kontemplera i morgon över ditt alldeles eget ”Du”. Gläd dig över din ”röda dag” och nyttja den till eftertänksamhet.

Ha en fantastisk ”Kristi Flygare” och krama dina nära och kära.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s