Vi behöver nya politiker

Sådärja! Nu sitter du där. I riksdagen. Som ”folkvald”. Bland en massa andra liktänkande och oliktänkande.

Du mediatränas och träffar konsulter i retorik som lär dig inleda med frasen ”Jag är väldigt glad över…” och ”Jag känner mig stolt över…” och så vidare. Du sitter där för din skull och inbilla dig inget annat. Du sitter där för att du tjänar bra och får utöva ett politiskt intresse och dessutom tjäna en massa pengar. Pengar som lobbats fram genom tveksamma slutsatser. Slutsatser som i slutändan påstår att folkvalda behöver bra betalt för att inte lockas in i tveksamheter. Mäh.

Vi behöver nya politiker. För dagens politiker ligger kvar i föregående paradigm. Vi lever i informationssamhället och ändå pratar dagens politiker om partilinjer, ideologi, utredningar och remisser. Vem fan behöver en ideologi idag? En ideologi skall måla en väg till ett slutmål som i dess grundande utgår från gällande norm och rådande informationsvägar. En ideologi är vägen mot ett mål som ofta är ohyggligt lika oavsett parti och ideologi. Hur fan svårt är det?

Snälla dagens politiker. Ni är en BELASTNING för samhället. Ni lever kvar i en tid som inte finns. Partipolitik är ett onödigt och samhällsbelastande ont. VAKNA!!! Informationssamhället innebär att vi inte behöver prognoser. Vi behöver inte spekulera. Vi behöver inte måla ut en väg då vi hela tiden kan ta stigar som dyker upp när vi nås av ny information. Vilket sker fucking hela tiden… Hela vår riksdag är ett samhällsbelastande arv från forntiden! Men en massa makthungrande politiska broilers som mediatränats och läst retorik baserat på en svunnen tid. VAKNA! Ni ÄR UTE!!! Tusentals människor dör på medelhavet när människor i desperation kastar sig ut i ett lik till båt. De har sålt ALLT. De går ”all in” på ett öde som är okänt. Men när desperationen blir tillräckligt stor är ”okänt” ett välkommet alternativ.

Stefan Löfven sitter i SVT och pratar om ansvar och ”nu måste vi agera”. MEN AGERA DÅ FÖR FAN. HELA EU ÄR ETT SKÄMT. Sluta att utreda. Sluta att diskutera. Använd vår informationsteknologi och GÖR NÅGOT. Idag kan vi med hjälp av INFORMATIONSTEKNOLOGI samla in miljoner genom ”crowdfunding”. Varför kan inte politiker använda sig av detta? Nä men de måste utredas och gå på remiss i ett halvår. FÖR I HELVETE – AGERA! STARTA EN CROWDFUNDING-kampanj, eller använd alla politiska medel och gör något på RIKTIGT. Nu.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s