The big debatt about Åkesson

Det går inte att undvika. Så fort du slår på Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari, finns det där. Åkesson. Jimmie.

Och Skavlan.

Tydligen blev det enligt fler medier så kallad ”tittarstorm” efter Skavlans intervju. Många tyckte att Jimmie blev mobbad. Andra tyckte att man gick för hårt åt. Medan andra konstaterade vilken rasist han är.

Jimmie Åkesson har en nationalistisk grundsyn och personligen delar jag inte hans syn någonstans. Själv är jag så långt ifrån Sverigedemokraterna man kan komma, men jag hatar inte SD. Är det fel att inte hata SD?

Jimmie Åkesson har varit sjukskriven för utmattningssyndrom. En sjukdom som är fruktansvärt svår att förklara för de som aldrig haft den. Jag förstår. För jag har haft den. Så där känner jag stor sympati för Jimmie som person. Dock inte för hans politik.

Är det fel när man förstår att det faktiskt finns ett riktigt, alltså på riktigt och inte PK-riktigt, problem med invandring?

Självklart finns det problem med invandring. Men det finns också ohyggligt mycket positivt som inte lyckas tränga sig fram i pseudodebatten om rasism.

För debatten om rasism är en pseudodebatt.

PK-maffian har lyckats få stora delar av svenska befolkningen att tro att rasism handlar om Sverigedemokraterna. Det är fel. Rasism, VERKLIG rasism handlar om den strukturella rasismen. SD är nationalister, de vill inte ha det de kallar ”massinvandring”. De må kalla sig socialkonservativa, eller hur de vill, men de är i grunden NATIONALISTER. De tror inte på grejen om att invandring kan vara positiv. De tror på ”lika barn leka bäst”. Mångkulturalism är inte deras grej. Helt enkelt.

Den strukturella rasismen visar sig så tydligt varje dag. Vi har så makalöst mycket kompetens invandrat i detta land som inte används. Det finns MASSOR med högutbildade människor som jobbar med tidningsutdelning, hamburgarflippning och framförande av diverse fordon i kommunal regi, som egentligen skulle kunna berika vårt samhälle på en helt annan nivå.

Jag ser det varje dag då jag jobbar med några av dem.

De har ofta en fantastisk utbildning men ”passar inte in” enligt intervjuerna. De heter inte Peter, eller Anna i förnamn. De heter inte Svensson, eller Hansson i efternamn, de heter helt andra saker som inte passar in i vår namnnorm.

Men de kan en massa saker och kan bidra med erfarenheter som få ”svenskar” kan.

Mångkultur är ett ord som är ganska nyuppfunnet. Det var för hundra år sedan ett ord som inte fanns. Vi hade OLIKA kulturer och vi levde efter det. Invandring och utvandring var betydligt mer specifika saker än nu. Det var betydligt mer hanterbart och inte ett problem.

Vi har DRIVOR av kompetenta muhammedaner, hinduister, judar och kristna med NAMN som inte passar in i den SVENSKA normen.

Sluta föda pseudodebatten om rasism. Özz Nujen är en person jag respekterar mycket, likaså Malena Ernman. De vill väl, men de föder polariseringen i samhället. De får oss att fokusera på SD, som är ett av många nationalistpartier genom historien, och inte på vårt stora problem – den strukturella rasismen.

Låt våra invandrare bidra i samhället med de kunskaper de har, istället för att ta de jobb som ingen annan vill ha.

Sluta att fjärma dig från invandrare – skaffa dig en kompis med invandrarbakgrund istället.

Hur skall migrationspolitiken någonsin fungera om vi ”svenskar” hela tiden flyttar från invandrartäta områden och bildar ”svenskområden”? För det är det som händer ”på riktigt” i samhället.

SD är ett parti med nationalistisk grundsyn. De vill inte ha invandring. De tror på ”lika barn leka bäst”-principen och vill begränsa invandringen till ”behovsprövad”. ÄR DE RASISTER? Definitionsfråga…

Vi vet vad rasism är. Ingen behöver tala om för oss vad rasism är. Det finns definitivt sverigedemokrater som är rasister, men det finns förmodligen lika många sossar som enligt gängse norm skulle kunna betecknas som rasister.

Låt rasistdebatten handla om rasism och inget annat. Låt oss istället fokusera på problemlösning och verklig migration. SD är nationalister och i vissa fall rasister. Ni som tycker om mångkultur, rösta på annat.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s