SD står med spaken till bilan

Ok, ljuset faller nu på SD. Det spekuleras vilt i snaskpressen om hur SD tänker rösta. Huvudfrågan som ställs är: – Tänker ni fälla regeringen?

Då ska vi ha i åtanke att SD har inte överhuvudtaget blivit tillfrågade innan budgeten lades och blir utfrysta där det går att frysa ut dem.

Så hela grejen om att inte ge SD någon makt genom att låtsas att de inte finns och på alla sätt marginalisera partiet har till slut inneburit att SD står och håller i spaken till bilan.

Helt plötsligt har SD ALL makt och kan skicka Sverige till nyval.

Tycker ni att det funkar det här med ”Aldrig politiskt läckage”? Funkar det att vända ryggen till och skrika rasister istället för att komma med bättre argument? Den så kallade ”antirasiströrelsen” menar att ”Ta debatten” är ett stöd för SD och ”normaliserar” partiet.

Så fan heller. Det går att vara mot nationalism. Och att vara för mångkultur. Och vara positiv till invandring och ändå ta debatten med SD.

Debattklimatet i Sverige styrs av extrema motkrafter som många gånger är betydligt mer extrema än de krafter de försöker motverka. Vill man kalla SD rasister får man stå för det, det går absolut att tolka den politik SD för som rasistisk. Jag tolkar SD som nationalister. Och jag nöjer mig med att konstatera det. För om vi skriker ”rasister” så fort Jimmie Åkesson öppnar munnen kommer vi ingen vart. Det är BASIC kommunikation. TA FRAM BÄTTRE ARGUMENT än SD och driv det istället för att prata om Hitler och 40-talets nationalsocialister. För om du pratar om nationalsocialism och Hitler gällande SD, då bör du också prata om Stalin och kommunism gällande Vänstern.

Vi står inför en budgetomröstning som mycket väl kan innebära nyval efter årsskiftet. Och de som har makten är det parti alla försökt marginalisera. Jag tycker Stefan Löfvens initiativ om samarbete över blockgränserna är bra, men han har inte lyckats särskilt bra med förhandlingarna. Alliansen lever fortfarande och sossarnas valmanifest börjar mer likna ett skämt. Eller som Shakespeare skulle sagt: – Mycket väsen för ingenting.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s