Extremism

Ingen föds som extremist.

Diskussionen kring arv eller miljö är fullständigt onödig.

Du tvingas in i extremism. Det är inte ett val. Du är människa och fostras av människor. Därigenom skapas ditt sociala jag av de du lever med och i kring.

Om du föds in i en religion, vilken som helst, är du inte född fri. Du kommer från den dag du är född att fostras enligt religiösa dogmer. Det visar sig redan i de första presenterna du får. Många av dessa har religiös innebörd.

Du tvingas till religiösa ritualer vid sociala sammankomster. I vissa fall tvingas du till bön vid middag när man skall tacka Gud för maten. I andra fall när du tvingas till kyrkan då dina föräldrar är troende. Eller så lär du dig att dunka huvudet i mattan vänd mot Mecka.

Om vi som samhälle värdesätter unika individer där mänsklighet och egen fri vilja är viktigt, kan vi inte acceptera den religiösa slöja som fortfarande dominerar stora delar av vårt samhälle.

Jag är inte ateist. Jag hatar inte religion. Men jag förstår inte hur vi kan acceptera att religiösa organisationer fortfarande tillåts härja i vårt samhälle. NEJ, jag vill inte förbjuda religion, jag vill placera religion där det borde vara. Att man av egen fri vilja väljer att leva sitt liv enligt religiösa dogmer och religiösa koder. INGEN skall tvingas till detta.

Varför åker svenska ungdomar till Syrien, Irak, Israel och Palestina för att delta i ett religiöst krig?

Kompisar från barndomen riskerar att hamna på olika sidor i kriget på grund av den religion de fötts in i. Kompisar som spelade fotboll tillsammans. Som badade nakna i badet som var stängt då de smög in efter mörkrets inträde. Kompisar som spelade pingis på rasterna och upptäckte rörelseenergi tillsammans på fysiken.

Svenska ungdomar åker till krigszoner på grund av vår oförmåga att prata om sådant som anses vara Tabu. Vi vågar inte ifrågasätta religion och religiösa (van)föreställningar. Vi TROR att vi måste respektera tro och inte ifrågasätta religiösa ritualer.

Så FAN vi ska göra!

Religionsfrihet innebär inte att vi ska fostra våra barn och ungdomar till att delta i religiösa krig. Vi MÅSTE ifrågasätta. Vi MÅSTE debattera detta TIDIGT i skolan. Vi MÅSTE våga ifrågasätta föräldrar oavsett vilken religion de tillhör.

Religion är inte GUD. Religion är tolkande av gamla texter som härstammar från en tid och kultur vi inte förstår.

Islam beskrivs som det största hotet mot Sverige i denna tid. Det är Sverigedemokraterna som talar. De har rätt i att Islam är ett hot. Men de har inte förstått att grundproblemet är religion. Vi som är uppfostrade i västerlandet har kristendomen som majoritet. Vi vann det vetenskapliga kriget och nådde industrialismen tidigare än muslimska länder. De länder som är muslimska idag har inte hunnit lika långt i kapitalism och teknologi. Dessa länders medborgare ser med avundsjuka hur vi västerlänningar har överflöd i allt.

Om du då är troende och ser kristendomen och judendomen som fiender, det är klart att du börjar fundera. Varför har dessa ”otrogna” lyckats så väl i den materiella världen?

Vad har vi gjort fel inom vår religion? För vi vet ju att Muhammed är sanningen och Koranen är allt. Vi måste helt enkelt inte tillfredsställa vår Gud. Vi måste bli renare. Vi måste följa Koranen hårdare. Vi måste bli ett med Gud.

Där föds extremismen. Det är säkert inget fel på religionen. Det är säkert inget fel på Koranen. Men då de som kallar sig ”muslimer” ser att de halkar efter i utvecklingen måste något vara fel. Man ser den materiella världen som mätmedel. Och när avundsjukan mot väst når sin kokpunkt blir de gamla texterna föremål för hårdare tolkning och därigenom hårdare levnadssätt.

Där är hela sanningen. Muslimer ser hur västerlandet lever till synes lyckliga med överflöd i allt, medan de själva knappt har till mat. De ser hur västerlänningar reser och hur turismen ökar, medan de själva inte har ekonomiska medel för en resa till Mecka.

En religiös person börjar då rannsaka sig själv. Och eftersom Koranen är allt, eftersom Muhammed är den enda sanningen börjar extremismen ta sina första steg. Och så hörs ordet ”JIHAD”.

Snälla människor av homo sapien härkomst.

Ni måste börja se vad som är fel…

Religion är det största hotet mot vår frihet och överlevnad. Varför pratar FN’s konvention om mänskliga rättigheter om ”religiös frihet”? Varför inte ”Andlig frihet”? Läs gärna mitt inlägg om just det: https://bomibollpa.wordpress.com/2014/05/16/charter-of-human-rights-spiritual-freedom-instead-of-religious-freedom/

Andlig frihet där ingen har rätt att döma någon annan gällande religiös tro, eller andligt sökande. Det är vad FN’s konvention om mänskliga rättigheter borde tala om.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s