Politik idag handlar enkom om nästa val, var är framtiden?

Vi som lever i Sverige har ett så kallat ”demokratiskt system”. Det innefattar fria val och åsiktsfrihet. Alla har chans att komma till tals.

Politik handlar idag om att övertyga människor att rösta ”rätt” i nästa val. För att vara så attraktiv som möjligt känner alla politiska partier av ”valvinden” med fingertopparna. Vilken fråga är just nu hetast? Vilken fråga är just nu så pass viktig att vi måste göra en publik insats?

Man inser naturligtvis att detta är rätt ”PFFT”. Men man motiverar det med att ”vår politik är viktig för framtiden”. Problemet är att det inte finns tillräcklig politisk kraft att fokusera på framtiden…

Man har ett partiprogram och en ideologi. Detta borde väl vara tillräckligt för att få oss tro på framtiden?

Dagens partipolitik är tragisk. Det finns ingen tanke på framtiden hos dagens partipolitiska partier. Det enda man tänker på är nästa val. Hur skall vi förbereda oss? Vilken strategi skall vi ha? ALL kraft går åt till att manipulera oss röstande att rösta på just ”vårt parti”. Det kallas röstfiske. Röstfisket har skjutits längre och längre tillbaka i den politiska debatten. Jag vågar hävda att ALLA TV-debatter ENKOM handlar om röstfiske och inte om vår framtid.

Det är därför vi måste komma från partipolitik och dess efterföljder.

Dagens samhälle tjänar INGET på PARTIPOLITIK.

Folkvalda måste få utrymme att se djupare på viktiga frågor om våra barns framtid. De har inte det utrymmet idag. Allt handlar om att styra samhället mot tillväxt och utveckling.

ALLA politiker pratar om vikten av tillväxt. Det är ganska självklart, eftersom vi hela tiden tampas med en statsskuld som KRÄVER tillväxt. Har vi inte tillväxt, har vi ingen framtid då vi inte kan betala räntekostnaderna av tidigare åtgärder för STÄNDIG TILLVÄXT.

Hur i hela fridens namn kan vi ens tillåta politiker att prata om STÄNDIG TILLVÄXT?

Vi bor på en planet med ÄNDLIGA resurser. Därför är STÄNDIG TILLVÄXT omöjlig i både teori och praktik.

Istället för att politiker pratar om TILLVÄXT måste vi medborgare tillse att man istället pratar om HÅLLBAR utveckling.

Hållbar utveckling är framtiden. Det är det arv vi lämnar till våra barn. Dagens ”tillväxtpolitik” är enkom för att försörja dagens generation.

Ni som på nittiotalet gnällde över fyrtiotalisternas härjningar måste inse att ni idag gör samma sak som ni gnällde på då…

Så sluta prata om illusionen ”välfärd” byggd på tillväxt. Välfärd måste byggas på HÅLLBARHET och inget annat.

Ni som läst tidigare inlägg i min blogg vet att jag förespråkar Ny Energi Teknologi. Vi måste våga att utforska det etablissemanget redan dömt ut. Vi måste våga prata om det Nikola Tesla, Thomas Henry Moray och många därefter pratade om. Fri Energi.

Jag hävdar BESTÄMT att vi idag KAN ersätta alla etablerade metoder att utvinna energi. Bara genom avancerad solenergi kan vi, om vi verkligen vill, ersätta allt annat. Det kräver dock en investering utan like.

Varför vågar vi inte titta på LENR (Low Energy Nuclear Reaction), det Andrea Rossi arbetat med länge och visat lovande resultat. Rossi är inte ensam; Brillouin, Defkalion med mera har kommit långt och visat mycket lovande resultat. Blacklight Power har snart demo varje månad där VATTEN är källan till energi. Det finns R&D bolag som uppvisat mer än intressanta resultat där vatten och väte är inblandat. Solar Hydrogen Trends har nyligen presenterat 3:e partstester som visar enorm produktion av väte med liten input. Det kan handla om en helt ny oupptäckt energikälla. Men etablissemanget ignorerar det, eftersom det skulle enligt just etablissemanget strida mot ett antal så kallade ”Grundlagar inom fysiken”. Dessa grundlagar dödar effektivt alla försök att få utrymme i media.

Partipolitik handlar idag endast om att värva medlemmar och förbereda inför nästa val. Det är tragiskt, eftersom grundtanken med demokrati faktiskt är rätt cool. Ingen politiker jobbar idag effektivt, eftersom man hela tiden måste ta hänsyn till partiets linje. Därigenom stöds inte BRA förslag om det kommer från ”fel parti”.

Vi måste som medborgare göra klart för våra folkvalda att vi inte längre accepterar denna ohållbara politiska utveckling. Dagens POLITIK är PSEUDOPOLITIK och inget annat.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s