Dessa gudomliga gränsvärden och genmanipulerade organismer

Det finns ett så kallat livsmedelsverk i alla länder där man bestämmer hur mycket livsfarliga ämnen vi kan få i oss utan att man tror att det är ”hälsofarligt”. Samtidigt är det ändå vissa grupper som ändå kan drabbas trots att dessa ”gränsvärden” skall säkerställa vår hälsa. Gravida kvinnor, barn och äldre ska ju passa sig extra noga för vissa ämnen.

Dessa livsmedelsverk samverkar och tycker till lite hit och dit vilka gränsvärden som ska gälla. Och det diffar några promille mellan olika länder.

Dessa gränsvärden ska då sättas med forskning som stöd. Det är då forskare som genom labbtester, ofta djurförsök, kommit fram till att en viss mängd av ett visst ämne blir farligt när koncentrationerna når en viss nivå.

Vi medborgare skall då förlita oss på detta och om man ifrågasätter blir man påhoppad av diverse forskare och så kallade auktoriteter. Debatten kring farliga ämnen i livsmedel är på dagisnivå. Det handlar oftast om att en mediakanal bjuder in en person med kunskap över det vanliga om människokroppen eller kemikalier. Denne skall då sedan bekräfta den forskning som är gjord med andemeningen att pacificera medborgarna och få oss att lita på forskningen. Om då journalisten vågar ifrågasätta och lyfter en teori som inte är etablerad kommer denne inbjudne auktoritet ofta att förlöjliga just denna teori och hänvisa till etablissemangets så kallade bevisbörda.

Det är samma sak med andra områden där det satts gränsvärden, till exempel radioaktivitet i luft och mark omkring oss.

Myndigheter och etablerade säger till oss: LITA PÅ GRÄNSVÄRDENA så blir allt bra.

De som tagit fram denna forskning och satt gränsvärdena blir då Gudar i viss mening, eftersom det kan handla om liv och död. Och vi behandlar dem faktiskt nästan som Gudar, eftersom vi TROR på dem och mumsar i oss livsmedel som klarar dessa GRÄNSVÄRDEN utan att ifrågasätta. Vi LITAR på livsmedelsverket.

Historiskt sett har dessa forskare och auktoriteter många gånger haft fel. Oftast när det gäller läkemedel. Läkemedel tas fram genom att testa olika substanser som blandats genom systematik. Många läkemedel som används idag och godkänts har från början syftat att tas fram till något helt annat. Det är ofta ett läkemedel med viss effekt tillkommit genom en slump.

Och som vanligt handlar ALLT om pengar.

Läkemedel skall säljas och generera miljardvinster till de företag som tar fram dem. Det finns alltså ett STORT INTRESSE för att en viss produkt skall godkännas för mumseri av oss försökskaniner. Många individer har fått lida svårt för detta enkom för att någon skall tjäna PENGAR.

Livsmedel skall säljas och generera miljardvinster till de företag som antingen tar fram dem, processar dem, eller säljer vidare via produktnamn. För att öka vinstmarginalen vill man att odlade produkter inte skall angripas av skadedjur eller parasiter och mögel. Därför används bekämpningsmedel. De flesta livsmedel som behandlats med dessa bekämpningsmedel måste tvättas och ”ånga av” innan de får säljas för konsumtion. När man lyckats få ner halterna av kemikalier och klarat GRÄNSVÄRDENA får de säljas.

Enligt livsmedelsverket har man satt nästan ”onödigt” låga gränsvärden för att vi konsumenter skall kunna inmundiga olika typer av livsmedel där alla innehåller restprodukter av livsfarliga ämnen och även om dessa ackumuleras skall vi överleva tack vare dessa låga GRÄNSVÄRDEN.

Allvarligt, hur knäppt är inte detta?

Det är egentligen ingen som vet hur vi påverkas på lång sikt av dessa kemikalier. Vi vet inte vad de gör med vårt DNA, eller vilka antikroppar vi själva bildar och vilka effekter dessa har. Den forskning som är gjord är baserad på de kunskaper etablerade forskare har idag. För 30 år sedan hade man andra gränsvärden och hur kommer gränsvärdena se ut om 30 år?

Det vi vet med säkerhet är att cancer ökar. WHO har lämnat rapporter de senaste åren där man konstaterar att cancer ÖKAR LAVINARTAT. Vad beror det på? Fel satta GRÄNSVÄRDEN?

En annan forskningsgren är så kallade GMO (Genetiskt Modifierad Organism). Här kan man tjäna VANSINNIGT mycket pengar genom att göra vissa grödor resistenta mot det mesta. Och etablissemanget står och säger att ”Det finns ingen forskning som visar att det är farligt”.

TJOHOO!!! Jamen låt oss då för all del börja mumsa fan!

Man patenterar frön och bestraffar de som använder dessa för att odla egna grödor. Allt för att tjäna pengar.

Man gör allt man kan för att dölja de produkter som har genmodifierade ingredienser, eftersom det är ett ”HANDELSHINDER”. Att märka genmodifierade produkter är alltså ett hot mot de som vill TJÄNA PENGAR.

Sanningen är att det inte i detta fall heller finns någon forskning kring långsiktiga effekter av GMO. Men just ja, det finns ju ingen forskning som visar att det är farligt. Och då är det etablissemanget och livsmedelsgudarna som vinner. Vi är försökskaniner och det där med att cancer ökar lavinartat beror säkert på något annat.

Livsmedelsverket är en politiskt styrd organisation som därigenom styrs av politiker. Politiker är högvilt för lobbyister och i Sverige vet vi medborgare inte vilken omfattning beslut påverkas av dessa. Lobbyism sker i det fördolda och redovisas inte öppet. ÄR DET DEMOKRATI?

Om du ifrågasätter detta och kritiserar folkvalda för detta stämplas du som radikal, eller aktivist.

Att käka ekologiskt är radikalt. Och eftersom ordet radikal ofta används som skällsord i vänster- eller högersammanhang är det idag inte särskilt positivt att vara radikal. Att vara radikal är att vilja gå till botten med saker och vara benägen till stora förändringar.

Jag är radikal, men inte vare sig vänster- eller högerradikal. Jag är förbannad benägen att gå till botten med det som är sjukt och fel i vårt samhälle och förändra detta för våra barns skull.

Inget kommer att förändras om vi inte vågar ifrågasätta. Och om vi låter etablissemanget med media i spetsen att pacificera oss kommer inget att förändras. Vi måste vakna och framför allt VÅGA ifrågasätta vad myndigheter och etablissemanget försöker få oss att TRO. Vi får aldrig acceptera risker bara för att vissa företag skall tjäna mer pengar.

Världen är en konstig plats där till synes intelligenta människor beter sig puckat på grund av sjuka normer.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s