Illusionen om hur man stoppar SD

Jag är ganska säker på att de flesta är ganska mätta på rubriker och inte särskilt noterat de senaste dagarnas mediadrev mot Sverigedemokraterna.

Kvällstidningarna med Aftonbladet i spetsen börjar bli ganska patetiska i sina försök att utnyttja sin mediamakt till att förminska Jimmie Åkesson. Det framstår ohyggligt tydligt att man i ledningsgruppen fattat beslut om att försöka svartmåla och misskreditera partiledaren för ett i riksdagen demokratiskt valt parti.

Eftersom jag själv inte är sverigedemokrat känns det ganska märkligt att behöva skriva ett blogginlägg om detta då många säkert tolkar det som ett försvar. Det enda jag försvarar är åsiktsfrihet och demokrati.

Låt oss rekapitulera:
Egentligen börjar hela artikelserien med tårtningen av Jimmie Åkesson vid boksigneringen på allmän plats. Att detta är ett allvarligt tilltag mot demokratiskt valda politiker är tydligen inte särskilt intressant. Det är mer intressant att släppa fram kvinnan som genomförde tårtningen. Hon lyckas konstatera att Sverigedemokraterna är NEOFASCISTER och att Europa tydligen har många sådana i dessa dagar. Det är alltså mer intressant för Aftonbladet att belysa vad neofascism är och varför denna kvinna genomförde tårtningen än riskerna som politiker idag faktiskt utsätts för. Demokratiskt valda politiker. Det är mer intressant att hitta en stämpel innehållande ordet ”fascism” än att konstatera att våra folkvalda politiker utsätts för hot dagligen och måste leva med livvakter.

Sedan kommer då tolkningarna av intervjun i SvD:

1. Jimmie Åkesson enligt Aftonbladet är ”beredd att släppa invandringsfrågan”. Detta enligt AF för att ”ta ansvar i ett svårt parlamentariskt läge om inget block når majoritet. Det skall också enligt Aftonbladet vara ”en  utsträckt hand” för att diskutera andra viktiga frågor förutsätttningslöst.

2. Gustaf Kasselstrand (SDU) citeras i AF ”Han måste blivit felciterad”.

3. ”Han blir kvar ute i kylan” blir nästa rubrik när Aftonbladet konstaterar att inget annat parti är intresserad av någon form av samarbete med SD ”trots denna utsträckta hand”.

4. Expressens Lars Lindström fyller på med rubriken ”Så ryggradslöst av Jimmie Åkesson (SD) att man faktiskt häpnar” och orerar därefter om hur man kan vara ett seriöst parti när man överger sin huvudfråga och något om stöveltramp i Karl XII fotspår.

5. Aftonbladet lägger in rubriken ”många satte nog morgonkaffet i vrångstrupen” och konstaterar ännu en gång att partiledaren för SD är beredd att lägga ner sin paradfråga för utbyte mot makt.

6. Samtliga kvällstidningar med Expo som grund menar att Åkesson får kritik från de egna leden. Massor med bloggare hakar på och konstaterar att SD är ett enfrågeparti som nu lägger ner sin enda fråga.

7. Aftonbladet konstaterar att Åkesson inte kommer på nobelfesten heller i år där motiveringen från nobelprisfestanordnarna själva väljer vilka de bjuder in. Man konstaterar också att Åkesson genom Linus Bylund”inte ligger och gråter över detta”.

Låt oss stanna en stund och fundera.

Sverigedemokraterna är vår tids mest kontroversiella parti, eftersom de sticker ut från andra partier gällande invandringsfrågan. Dagligen blir representanter för SD kallade rasister, främlingsfientliga och fascister.

Etablerade partier vägrar att samarbeta överhuvudtaget och gör allt i sin makt för att marginalisera partiet och dess förslag.

Detta är då ett parti som är invalt i sveriges riksdag, demokratiskt valda.

Enligt mätningar senaste tiden har de stöd av 8,5%-11% av Sveriges befolkning. De är om inte det, i alla fall väldigt nära, tredje största partiet i Sverige.

Etablissemanget vägrar att erkänna SD som ett demokratiskt invalt parti i sveriges riksdag. Det är viktigare att hata SD än att se till grunderna i demokratin.

Jag kan för mitt liv inte se att den politik sverigedemokraterna representerar håller i längden. Vi behöver invandrare och det borde vara varje människas rätt på denna planet att bosätta sig i ett annat land om man kan försörja sig själv, men det är en annan fråga. Den fråga som ändå är hetast är den om flyktingar.

Vi skall enligt SD i första hand ”harmonisera” med övriga Europa gällande flyktingmottagande. De menar att vi tar emot betydligt fler flyktingar än andra länder. Må så vara. Men ur ett mänskligt perspektiv är det fantastiskt att vi kan ta emot så pass många som vi gör när andra sviker. Det är definitivt en fjäder i hatten för Sverige att vi står där och tar ansvar för världens problem. Något som drabbar alla, även de som stoppar huvudet i sanden och hävdar att man inte kan.

SD vill satsa på nära hjälp och öka bidragen till UNHCR istället för att människor måste fly över halva världen för säkerhet. Detta stödjer jag. Jag vill nämligen tro att ingen egentligen vill fly sitt land. Grundproblemet ligger i att dessa länder har regeringar, eller opposition som mördar, våldtar och terroriserar befolkningen som inte ser någon annan möjlighet än att fly sitt land.

Om någon vill emigrera till Sverige skall de få göra det av egen vilja. Inte på grund av tyranneri och terror. Man ska inte behöva fly sitt land och tvingas lära sig ett annat språk och andra seder när man egentligen inte vill det. Men om situationen är sådan att det inte går att leva i sitt hemland på grund av förtryck och terror måste vi självklart vara beredd att ta emot människor som flyr detta. Vi måste anpassa oss då verkligheten inte möter vad som borde enligt medmänsklighet vara.

Om vi skall erbjuda flyktingar medborgarskap måste vi också öppna oss och välkomna dem som svenskar. Vi kan inte fortsätta se invandrare som andra klassens medborgare och fjärma oss från dem. Om du är svensk, det vill säga har svenskt medborgarskap, måste hela samhället vara tillgängligt för alla. Arbetsmarknaden kan inte fortsätta med sin påtagligt strukturella rasism där människor med utländska namn inte ens blir kallade på intervju. Där finns den verkliga rasismen idag!

Vi har så mycket större frågor att diskutera än kvoter av invandring. Vi måste någon gång börja ställa frågan VARFÖR? VARFÖR MÅSTE MÄNNISKOR FLY? Varför kan inte människor boende på denna planet få samma möjligheter som andra?

Varför protesterar vi inte mot den orättvisa som så tydligt ÄR idag. Det handlar inte om att vi ska skänka en massa mer pengar till välgörenhet, det handlar om att ge människor i u-länder MÖJLIGHET att ordna sitt själva. Det har de inte idag. Vi UTNYTTJAR de svaga på planeten för att ÖKA våra vinster som investeras i redan välbärgade länder.

FAIR TRADE är ett märke som dyker upp lite här och där. FAIR TRADE BORDE vara den odelaktigt viktigaste märkningen på planeten och att man utvecklar detta istället för att rusta arméer för krig. FAIR TRADE kan göra skillnad på riktigt…

Kampanjen den senaste tiden av kvällstidningarna är ett patetiskt försök att hålla fast vid gamla normer och dogmer. Media tror att man kan jaga på illusionen om att marginalisering och förtryck av ett av etablissemanget oönskat parti kan på något sätt FIXA BORT problemet. Det kan det inte. Det är dags att vi inser det. Med det informationsflöde som finns idag där kvällstidningarna inte alls är ensam om opinionsbildning, måste vi ta tag i problemet i grunden.

Grunden är demokrati. Sverigedemokraterna är ett av folket demokratiskt invalt parti i sveriges riksdag och måste respekteras. Annars pissar vi på de människor som röstat och därigenom satt Sverigedemokraterna i riksdagen.

Hur än mycket vi ogillar Sverigedemokraterna och dess bakgrund och historia, måste vi börja agera demokratiskt. Vi måste göra JOBBET! Vi måste ARGUMENTERA och strida på varje punkt. Sluta att förminska och marginalisera. Släpp fram SD och möt dem med argument som inte går att motstrida. Det är demokrati och det sätt vi hanterar folkvalda politiker.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s