Land of the greed, home of the slaves

Björn Rosengren, allas vår Kalle Anka inom politiken, kallade bakom kamerorna, dock inför mikrofonerna, Norge för den sista sovjetstaten.

Han hade fel…

Den sista sovjetstaten är USA.

Ett land som drivit utvecklingen i ett århundrade och anses av många vara ”The land of freedom”. I Sverige har vi åtminstone i ett leverne sett upp till och hyllat detta land, förutom vänstern då. Vi ser alla filmer producerade i Hollywood, vi anser oss vara lite förmer om vi kör en Cadillac och vi vill ju såååå gärna ”slå” i USA.

Låt oss för en kort stund bara låtsas att allt är fejk. Jag menar absolut inte amerikanska medborgare! Nej utan bara ledningen och administrationen därtill. En amerikansk medborgare är ofta öppen, pratglad och nyfiken. Åtminstone till synes. Men många menar att det bara är en fasad. USA är det land i världen där normer förslavat befolkningen till den grad att du kan motivera i stort sett vad som helst genom att säga: – It’s the american way!”. Och med detta kan du besvara en uppsjö av frågor utan att behöva dyka djupare i ämnet, men ändå känna dig trygg med att du svarat på en patriotiskt och genomtänkt amerikanskt sätt.

Jag vill påstå att 80-talet var det årtionde då detta fungerade utan större problem. Ronald Reagan startade decenniet som president och pumpade befolkningen med självförtroende. Republikanerna var starka och bilden var att USA var oslagbara. Men just detta decennium startade också ett ifrågasättande. Många som tillhörde ”Flowerpower-rörelsen” på 60-talet såg igenom fasaden och ifrågasatte starkt den paradigm som rådde.

”Land of the free, home of the brave”. ”Star-spangled banner” var stark och presidenten likaså.

USA har många välutbildade människor med kristen bakgrund. Just denna kristna bakgrund är något som blivit viktigt även i politiken. ”God bless America”, hur många gånger har ni hört det? Religionen finns hela tiden där och är en central punkt även i politiken. Precis som i Iran.

Ända in i nittiotalet var det kalla kriget med kommunisterna hotet mot ”demokrati” och det amerikanska sättet att leva. Vi ska ha klart för oss att USA har genom åren, ända sedan frihetskriget, blandat liberalism med konservatism. Jag vill påstå att man varit liberal tills det blivit jobbigt att hantera och då slagit om till konservativa ideer och därigenom protektionism. Staten har alltid haft stor makt men hindrats i sitt utövande av konstitutionen. Just denna konstitution har genom åren blivit allt mindre betydelsefull och många försökt har gjorts att underminera den. I vissa fall har man lyckats.

Varför vill man då minska betydelsen av konstitutionen?

Sälvklart är detta inget som folket vill. Det är de stora företagen som vill detta. Enkom för att skaffa sig mer makt och därigenom öka intäkterna. ALLT handlar om pengar! OCH normer!

Ekonomer och forskare är mer mån om att beskydda den gällande paradigmen än att hitta nya sätt att förbättra situationen för medborgarna. I min mening har Einstein gjort mer skada än nytta! Genom Einstein har man ringat in vad som är acceptabelt och uppfunnit ett uttryck som är såååå användbart för det som inte faller inom ramen för det som anses vara vetenskapligt accepterat och bevisat i den materiella världen – PSEUDOVETENSKAP!

Till och med vår kanske störste vetenskapsman i modern tid, Nikola Tesla, ansågs av etablissemanget som en outsider som inte accepterade det vedertagna. Trots att Tesla uppfunnit mycket av basen för vår tekniska utveckling.

Allt detta exploderade under Eisenhowers ledning som i sitt sista tal till nationen varnade för ”the military industrial complex”. Företagen hade skaffat sig makt att styra över lag och ordning och hotade demokratin. Denna maktelit insåg att information kan förvanskas till dess fördel och började förstöra journalismen i dess grundvalar genom att köpa in sig i mediaföretag.

I USA kan vem som helst bli president! Det är det mantra som bankas in i medborgarna. Vi vet alla som studerat historien att det är närmast patetiskt att påstå detta. De enda som idag kan bli president i USA är de kandidater som har maktelitens stöd. De som har pengarna och de som äger massmedia. Du behöver endast en kandidat som kan tala för sig och är karismatisk.

USA ÄR IDAG INGEN EGENTLIG DEMOKRATI! USA styrs av en så kallad ”corprotocracy” där partitillhörighet är ointressant då man sponsrar båda parter. Det spelar ingen roll om du är republikan, eller demokrat. Sponsorerna styr agendan! Lobbyisterna är ”the field agents” som ser till att politiken styrs i önskad riktning.

Detta är hundra gånger värre än den kommunistledning som styrde Sovjetunionen innan muren föll.

”Black-ops” är det som pågår i det fördolda. Amerikanska skattebetalare betalar stor del av sin skatt till operationer som inte redovisas. USA har en ”stat i staten” som KONTROLLERAR och STYR allt till sin fördel. Den summa som varje år går till denna typ av operationer redovisas inte genom år av framgångsrik lobbyism som satt konstitutionen ur spel.

Det positiva är att många amerikaner ser detta och fler och fler vaknar upp tack vare internet och ”independent media”. Många oroar sig för att internet skall begränsas gällande frihet att uttrycka sig och rätten att publicera en motbild mot det som presenteras i den styrda massmedia som idag har monopol gällande vad som presenteras i TV och tidningar.

Sovjetunionen var en vidrig stat men den var lätt att kartlägga. Dagens USA är lika vidrig men omöjlig att kartlägga…

Därför kallar jag USA för den sista sovjetstaten. Jag är dock inte kritisk till den amerikanska befolkningen, endast dess ledning!

//patrik wiksten

Annonser

One thought on “Land of the greed, home of the slaves

  1. Hur många krig har jänkarna fört för att befria någon förtryckt befolkning någonstans så att de kan införa demokrati istället för dikatur eller kommunism? Många amerikanska föräldrar har förlorat sina söner på det sättet.

    Egentligen borde världen visa sin tacksamhet genom att återgällda tjänsten och befria det amerikanska folket från sin förtryckarregim som bosat sig i ett vitt hus så att även amerikanerna kan få tillbaka sin demokrati?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s