Våra ungdomar vill ha uppmärksamhet…

Och det kostar miljoner. Det innebär svåra kval för många oskyldiga. Där bilar, förskolor och annat brinner hamnar journalister, tyckare och en och annan politiker. Och plötsligt får förövarna det de vill ha, åtminstone för en stund – uppmärksamhet.

De är våra ungdomar även om vissa vill märka dem som invandrare. Vi har ansvar för dessa ungdomar oavsett om de är svenska medborgare eller inte. De huserar i landet Sverige som egentligen är en ganska bra plats på jorden. Vi har mer än de flesta av allt. Vi har isolerade hus med tak som klarar vintern. Vi har ett väl utbyggt elnät som försörjer allt som behöver elektricitet för att fungera. Vi har vatten direkt ur en vackert kromad kran fackmännen kallar ”blandare”. Detta vatten är bland de renaste vatten i världen som spolas ur dessa tillverkade ”källor”. 

Dessa ungdomar är här och kan göra oerhörd nytta för vårt samhälle, men istället bränner de bilar, kastar sten på poliser och brandmän och beter sig som idioter… Varför?

Nej, det är inte Reinfeldts fel. Det är inte så mina vänner att Socialdemokraterna som vill plocka politiska poäng genom att påstå att klyftorna i samhället skapat detta. Det är inte heller ”den ansvarslösa invandringspolitiken” som Sverigedemokraterna påstår. Jag kan absolut hålla med Åkesson att vi kortsiktigt skulle vinna på att reducera trycket på förorterna men det är ingen hållbar lösning. Vi behöver dessa ungdomar! 

Vi har en demografisk karta som blinkar i neon och lyser rött! Hur skall vi kunna försörja våra snart gaggiga fyrtiotalister? De som glidit på en räkmacka genom livet fast de påstår att de byggt Sverige? Visst kan det låta elakt, men majoriteten av våra problem som är verkliga idag har skapats av människor födda på fyrtiotalet. Men det är självklart inte deras fel! De hade lyckan (om man så vill), eller oturen att vara född just i samband med slutet på ett världskrig. En tid som betydde BOOM i annan bemärkelse än bomber och granater. En babyboom olik någon annan i historien. Lägg därtill att industrialiseringen boomade just på grund av krigen. Vem fan brydde sig om miljön då?

Även om jag en gång startade ”föreningen mot fyrtiotalister” så finns det inget agg i verklig bemärkelse. De har endast agerat utefter förutsättningarna. Men de efterlämnar ett arv som är tung att bära.

Här ligger orsakerna till dagens kravaller. Västvärldens turboladdade tillväxtbubbla! Vi har sedan industrialiseringen startade jagat och jagat och jagat. Vi jagar tillväxtsiffror. För att ett samhälle skall kunna fungera måste samhället hela tiden växa. Vår BNP måste hela tiden öka för att kunna försörja tidigare generationer. Generationer som vill kunna ”njuta av livet” då det anser att de fyllt sin kvot. De har fullgjort sina skyldigheter mot fäderneslandet. Mmm…

Dessa skyldigheter ökar för varje generation. Kraven blir hårdare och om du just föddes kan du räkna med att behöva typ jobba ihjäl dig för att fylla din kvot. För att fullgöra dina skyldigheter mot fäderneslandet.

Vad är det egentligen våra ungdomar vill ha?

Media och politiker drar slutsatsen att ungdomarna är frustrerade för att de inte får jobb. De har inget liv som de uttrycker sig. Varför då? Jomen vi är ju i otakt då föregående generation känner att de måste ”öka takten sista kvarten”. De får tydligen inga jobb…

http://www.arbetsförmedlingen.se. I skrivande stund finns det 8072 lediga jobb i Stockholms län.

  • Solna (309)
  • Sundbyberg (117)
  • Haninge (140)
  • Botkyrka (121)
  • Ospecifierat (188)

Av dessa är många presenterade som ”socialt arbete”. Det handlar om personliga assistenter, barnskötare, fritidsledare, hembiträden och vårdbiträden mm. Dessa jobb kräver inga egentliga förkunskaper. De kräver socialt kunnande och sunt bondförnuft. Det jag saknar är traineejobb inom andra yrkesområden. Men kära Sverige… Det finns jobb att söka!

Gå ner till Husby centrum. Fronta den ”tuffaste” killen med mest attityd och erbjud honom jobb som vårdbiträde. Han får utan problem 13000 – 14 000 kr i månaden. Det innebär att den tuffaste killen i Husby kommer att skatta mellan 2000-2500 kr i månaden. Då har tuffisen alltså mer än 10 000 kr kvar. Den tuffaste killen i Husby bor förmodligen fortfarande hemma vilket innebär att hyran är förhandlingsbar. Den tuffaste killen i Husby utan jobb kan alltså leva som en kung i jämförelse med många andra. Men såna jobb kan man väl inte ta?

HERREGUD I HIMMELENS HÖJD. Era förbannade lata svin. Det finns jobb. Jobb är pengar. Pengar är liv i vårt samhälle. ANPASSA ER! I en storstad som New York har många 3 och ibland 4 jobb för att klara sig. I Sverige är det otänkbart. ”Asså, det orkar man ju fan ba inte”.

NORMER i samhället har SKAPAT de PROBLEM som nu råder i HUSBY och andra förorter. NORMER har skapat problem i förorterna. NORMER kommer till där JANTELAGEN råder. Det vill säga i hela SVERIGE. Vi gör inte det som NORMERNA talar om för oss att inte göra.

Det är inte Moderaternas fel. Det är inte Göran Perssons fel. Det är inte Jimmie Åkessons fel. DET ÄR VÅRT GEMENSAMMA ANSVARS FEL! Vi har vaggats in i en tro att allt skall vara på ett visst sätt och är det inte det så skriker vi som barn! 

Så ni ungdomar som bränner förskolor och bilar för att ni tror att det är så man gör… …Ta och tänk efter lite. Ni har tak över huvudet varje kväll. Ni har vatten i obegränsade mängder. Ni har möjlighet att skaffa mat för dagen. Det är BASIC. BASIC är inte Iphone, PS3, Samsung SMART TV, Mercedes, Krogen och märkeskläder. Det är PREMIUM. Du kan skaffa PREMIUM genom att jobba oavsett om du är invandrare eller infödd.

Så om våra ungdomar vill ha uppmärksamhet. Uppmärksamma dem då genom att visa vad vi har i detta fantastiska land för både invandrare och ”infödda”. Uppmärksamma dem vad många i samma ålder i andra länder inte har… 

Det måste bli ett slut på krav som inte finns. Vi måste ställa krav på de som vill tillhöra. Och om du vill tillhöra måste du bidra och inte bränna bilar och förskolor… Du har så många rättigheter i detta land som faktiskt är skitbabra i jämförelse med andra länder. Du har alla förutsättningar att göra något av ditt liv, mycket större än i andra länder. Så varför gör du det inte? VAKNA! Visa respekt för dina föräldrar och medmänniskor. FATTA att du är del av ett demokratiskt samhälle bättre än många andra. AGERA för din egen skull och ingen annans. RESPEKTERA andra människor i din närhet och i världen.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s