Saknad

Vi är tillsammans, och vi älskar det!

Vi är sociala djur. Ensamhet är svårt för många.

Vad händer när någon av oss lämnar det vi kallar verkligheten?

Saknad…

Vi saknar vår vän. Vi saknar vår far, mor, son, dotter, eller farbror. Vi har en relation…

Relationer byggs i nivåer. Att förlora ett barn är ofattbart. Det är vår fysiska världs svåraste stund. Vi kan inte hantera känslorna som tar kontroll över vårt liv. Att förlora ett barn är vår levnads svåraste stund och dessutom ologiskt. Varför lever jag längre än mitt barn?

Tid är vårt sätt att mäta en process som i det fysiska universum vi upplever är oundvikligt och det som påverkar oss påtagligt genom fysiska tecken. Vi blir äldre. Vår kropp förändras. Våra celler förbrukas. Det är påtagligt då vi lever i ett fysiskt universum där det vi kallar verklighet mäts av tid.

En relation byggs inte av tid. En relation mäts inte av tid. En relation är oändlig. En relation byggs av kärlek, vänskap och respekt. Tid är inte en faktor. En relation är vårt sociala livs viktigaste byggsten. Det är fundamentet för kommunikation och slutsatser. Vi drar ofta förhastade slutsatser om människor då vår relation inte är mogen för att dra slutsatser. Vi har ett behov av att dra slutsatser, vi är beroende av att placera människor i mappar, i olika fack. Vi har ett behov av att strukturera vår vardag och även då våra relationer. Hur skall jag förhålla mig till just denna person?

Du människa, lyssna! Du är unik. Du är en del av verkligheten, av universum. Du bygger relationer varje dag. Varje möte ger dig möjlighet att utvecklas. Du utökar din sociala sfär och din sociala kunskap varje gång du kommunicerar med ett annat väsen! Du är en del av alltets utveckling, du bidrar till universell kunskap med varje tanke du producerar.

Vad är saknad?

Du saknar relationer. Du saknar nära relationer. Relationer som hela din vardag bygger på. Relationer som skapat dina nuvarande rutiner. Rutiner som ger dig trygghet och ett hållbart sätt att tolka tid och det som händer runt omkring dig.

Att förlora ett barn är ofattbart. Det är ofattbart då våra absolut viktigaste rutiner och det vi värdesätter mest i våra försök att förstå världen och att skapa en verklighet rubbas i dess grundvalar. Vi älskar våra barn. De är vi! De är en andra chans att förverkliga det vi vill. De är en andra chans att göra rätt val. Vi lever om våra liv genom våra barn! Vi, vårt väsen, det som definierar oss är det som gör att vi skaffar barn. Vi söker bekräftelse och våra barn är det mest verklighetsnära vi kan komma i vårt sökande efter bekräftelse.

Kärlek och nyfikenhet är vad som driver oss. Våra relationer med andra människor skapar kärlek och längtan till återförening. Vi mår bra tillsammans med andra människor. Vi mår bra tillsammans med andra människor därför att vi då kan befrukta vårt behov av bekräftelse.

En människa dör. En fysisk kropp slutar att existera. Men relationen med den människan lever vidare och fortsätter att berika ditt liv.

Saknad är svår. Saknad är effekten av byggstenar i vårt liv som rasat när relationen inte kan byggas vidare i vårt fysiska liv. Vi saknar struktur. En struktur som byggdes genom kontakt med en annan människa… Allt har nivåer, så även saknad. Vissa människor utgjorde stor del av fundamentet av oss. Det kan i vissa fall inte ersättas utan bara lindras…

Ta hand om varandra.

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s