En revolution eller?

En hel värld vaknar upp!?!

Eller inte alls!?!

Det som händer just nu i Sverige och alla länder i världen är en tyst revolution.

Det är en revolution utan vapen och politiska utspel. Det är ett informativt skådespel som påverkar alla utan undantag. Men det finns två parter:

På den ena sidan:
* Youtube
* Facebook
* Twitter
* Instagram
* Flickr
* Andlighet
* Open source
* Kickstarter movies
* Crowdfunding
* Kapitalism med ansvar
* Free Energy
* Oändligt medvetande

På den andra sidan:
* Fördomar
* Intorkade politiker som ändå inte fattar vad som händer
* Religion
* Kapitalism enligt rika makthavare utan verklighetsuppfattning
* Makthavare
* Ideologier
* Byråkrati
* Olja, kol och gas.
* Intorkade miljöförespråkare som inte öppnat ögonen sedan 1979
* Onödiga rutiner och föråldrade stipuleranden

Vakna upp Sverige. Vakna upp grannar i norden. Vakna upp Europa. Vakna upp världen. Vi är i förändring. En förändring likt inget historien tidigare sett. Vad har internet gett oss? Vad har det så kallade informationssamhället gett oss?

För tjugofem år sedan trodde vi allt som förmedlades via media. Vi litade på politiker och ifrågasatte inte kompetens. Vi försökte rätta in oss i ledet och bli bra medborgare enligt den mall våra kloka politiker så avundsvärt ambitiöst skapat för oss till att göra vår tid på jorden så rättfärdig och rak som möjligt.

Vi pratade stolt om Villa, Volvo herrgårdsvagn och familjehund. Det var idealet, men också antiidealet. Vi accepterade normen och bara körde på. Vi trodde på Gud när det passade oss och fördömde de som stack ut. Vi kallade hoprörd havre, kakao och smör för ”negerbollar” utan att någon skrek ”RASIST”.

Vi trodde att arbetarklassen byggt landet och politiker som Palme, Tage Erlander och Per Albin Hansson var landsfäder och därigenom allsmäktiga ofelande individer… Vi trodde på saker helt enkelt…

Anledningen till detta är enkel. Vi hade inte INFORMATION direkt från källan. ALL information som förmedlades till oss gick via ett antal filter. Propaganda var ett hot och något som bara fanns. Staten hade kontroll. Kyrkan hade kontroll. Vi TRODDE att vi var fria…

Idag kan vi via sociala medier knyta kontakt med människor vi inte visste fanns för tjugofem år sedan. Vi ser mer och mer hur lika vi är och hur de så kallade supermakternas förehavanden påverkar oss alla. Vi diskuterar vapenfrågor, sociala frågor och debatterar medborgarrättigheter kontra den skatt vi betalar. Vi börjar förstå precis det vi alltid varit – Ett folk, en planet!

Ideologier behövdes för tjugofem år sedan, eftersom vi behövde skydda oss mot propaganda och disinformation. Vi behövde stadgar och regler. Vi behövde mötesdisciplin och dagordning som måste fastställas. Allt utanför dagordningen kunde icke diskuteras utom om det möjligen fanns en punkt ”övrigt”. Vi behövde tro på en linje inom samhällets olika områden och kunde absolut inte diskutera frågor i egen sak. Vi måste föra ut partiets linje!

Kyrkan hade makt och påtalade hur vi skulle leva våra liv. Idag är vi lika många andliga människor, men hälften så många i en religion. Om du har en tro – tro på det om du känner att det är viktigt. Skapa din relation med din eventuella gudadom och skapa dina egna regler tillsammans med källan. Må bra fysiskt, psykiskt och andligt. TALA ALDRIG om för någon annan hur de skall leva sina liv. Låt de själva upptäcka detta…

Att människor idag far illa på grund av vad vissa människor tror och därigenom bestraffar andra för att de inte tror samma sak är HELVETET PÅ JORDEN!

Vi oroar oss för fel saker… Vi prioriterar fel saker på grund av den kontroll som fortfarande utövas i media och de normer som för närvarande råder. Utmana NORMERNA!

Vi är i grunden gjorda av samma sak som vår sol, asteroider, andra planeter, stjärnor och naturligtvis det vi kallar ”utomjordingar”. Vi är alla skapade av samma grundmaterial. Vi är alla en del av universum oavsett om du kallar dig Homo Sapiens eller Lupus Lupus på Latin. Vi är ALLA en del av vårt gemensamma medvetande som beskriver vår plats i universum.

Låt murarna falla, vi behöver inte religion, ideologier, normer och byråkrati längre. Vi kan i varje givet ögonblick skaffa ALL information som behövs för att fatta ett bra beslut genom att vara uppkopplad mot vår gemensamma kunskap via INTERNET. Många skulle kalla detta ANARKI och se det som något negativt. Varför? Och varför finns det ett ord definierat med namnet ”ANARKI”? JO! Politiker är de som är mest rädda för detta. Att vi medborgare får mer kontroll och klarar oss själva. Vi är alltså inte längre beroende av politker, eller religion, eller samhällsnormer. Det enda vi behöver är det vi brukar kalla för ”SUNT BONDFÖRNUFT”.

I en värld där vi kan producera energi själva behöver vi inte annat än en yta och hålla till på! Vi behöver inga kärnkraftverk, eller för den delen luft- eller markburna ledningar. Vi behöver inget distribuerat nät för elkraft överhuvudtaget. Därigenom faller det som idag är den största maktfaktorn och därigenom det som påverkar oss mest. Därigenom kan vi bli fria och göra det vi vill. Vi kan se till att ALLA livsformer som delar denna planet kan frodas och andas fritt.

En vacker vision tycker jag. Hur nära är den?

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s