Flyktingpolitik och det svenska migrationsmisslyckandet

Det som irriterar mig mest i politiken just nu är att Sverigedemokraterna lagt beslag på allt kring nära hjälp. Inget annat parti vågar ens närma sig ämnet. Åkesson är skicklig och vet precis vad han gör när han pratar om tusentals som aldrig kommer till Sverige och kan få direkt hjälp här. Jag pratar alltså om de asylsökande i asyl…

Det finns ingen i det svenska folkhemmet som ens kan föreställa sig hur det är att vara på flykt. Att lämna sitt hem pga rädsla för sitt och sin familjs liv. De flesta har ingen plan, de flyr – hals över huvud och hamnar där de hamnar.

De få som till slut hamnar i Sverige har i min mening tur. Vi är ändå ett land med stor tolerans och goda möjligheter till ett bra liv där du också kan bidra till vårt samhälle. Att sedan vår migrationspolitik inte fungerar, vilket alla partier håller med om, är en annan historia.

De finns väl ingen levande människa som EGENTLIGEN vill lämna sitt land? Rötter är starka band och dessutom livsviktiga för grenens löv.

Tänk om vi för en stund skulle glömma bort vilken bakgrund Åkesson har. Låt oss ponera att Åkesson var en mittpolitiker med dokumenterad bakgrund inom utrikespolitik och flyktingfrågor. Han stödjer sig många gånger på siffror från FN och det finns egentligen ingen anledning till att ifrågasätta dessa siffror som handlar om totalt antal flyktingar i världen. Han säger närmast ordagrant att flyktingar i Sverige lever lyxliv, medan de som inte kan ta sig vidare till trygga länder hamnar i en mardröm.

Åkesson har rätt. De flyktingar som kommer till Sverige lever lyxliv i jämförelse med de som inte tar sig hit. När det gäller materiella ting, social trygghet och tak över huvudet.

Så låt oss lugna ner oss lite och fundera över detta.

Vad är en flykting?

Det är någon som flyr från krig och förföljelse. Någon som inte kan stanna i sin hembygd i sin hemkommun i sitt hemland. Varför? De flyr från krig och totalitärt ledarskap. En makt som inte borde finnas, en makt som inte stöds av folket. Eller så flyr de från så kallade rebeller som riktar våld mot de som stöder regeringen. Men var kommer detta sanslösa våld ifrån?

Vad är det som säger att en rebell som vill fälla en regering måste använda våld mot oskyldiga människor? Vad är det som säger att en regeringssoldat måsta avlossa sitt vapen mot demonstranter som söker frihet? Det är ju ändå landsmän födda i samma land, ofta uppfostrade inom samma kommun.

Allt bygger på vår envisa tro på att landet måste styras av en maktelit. En maktelit som förfogar över medel att utöva våld mot befolkningen. En maktelit som stipulerar och anpassar lagar ofta efter sitt eget intresse, eller som är påverkade av företag som engagerat sig i utvinningen av landet i frågas resurser.

FN måste godkänna en regering för att ens ta upp en förfrågan om hjälp. Medlemsstaterna kan då medvetet fördröja insatser genom att påstå just att landet  inte har en godkänd förhandlingspart. Detta innebär i praktiken att ett lands befolkning ALDRIG har en möjlighet att påverka sitt eget öde då de är i händerna på företag och organisationer med medel att styra över deras liv.

Det är HÄR problemet ligger.

Förenta Nationerna är ett fucking jävla skämt. God svenska. Det finns inget inom FN som är äkta. Alla enskilda stater agerar efter egna intressen. Om en stats representanter skaffat sig representanskap genom olagligt makthavande blir man ändå på något sätt landets representant i FN. Det handlar om PENGAR… Har du PENGAR, eller resurser kan du accepteras som förhandlande part och därigenom den maktelit som styr landet.

Så… Åkesson som pratar ständigt om ansvarslös invandringspolitik och istället satsa på nära hjälp kan ju inte ha fel i det senare? Vi behöver verkligen hjälpa till NÄRA. Vi måste stoppa den korruption som leder till oseriösa makthavare ofta med ekonomiska motiv från andra länder.

Vad är religionsfrihet?

Rätten att utöva sin religion. Att kunna utöva ritualer baserade på min tro utan att riskera förföljelse. Helt ok i min mening. Religionsfrihet är inte att utöva makt mot andra människor. Tyvärr är det just så idag i världen. Du kan aldrig ha rätt att påverka andra människor pga att du tror att du har ”rätt tro”.

Därför är det inte ok med Halal. Det är ett brutalt sätt att slakta djur och hör inte hemma i vår civilisation. Det är inte ok med omskärelse. Så fan heller. Det är inte ok att tvinga ett barn att gifta sig med någon överhuvudtaget. Det är inte ok att tvinga någon annan att acceptera en tro. Att begå våldsbrott med hedersmotiv är SJUKT.

Ni som trodde att korstågen slutade någon gång på 1200-talet har makalöst fel. Det var för dyrt att köra detta och därför hittade man nya vägar och metoder att tvinga folk till underkastelse av Jesus Kristus. Västvärlden med katolska kyrkan i spetsen har kört en helt annan metod till framgång. KORRUPTION. Anhängare av Moses och Jesus har MUTAT sig fram och skaffat makt ofta utan att stå på barrikaderna, utan låtit någon annan stå där och ta den fysiska konfrontationen.

Självklart skall människor få hjälp här i Sverige. Om någon önskar bli svensk medborgare måste det finnas möjlighet till det. Men för att integration skall fungera måste vi ställa SOLKLARA krav på vad vi står för och vad vi kräver. Vi måste vara så mycket tydligare med vad som är vårt gemensamma ansvar. Vi tolererar inte att man förtrycker människor på grund av religion. Vi accepterar inte att kvinnor inte får samma möjligheter som män pga religiös tillhörighet. Vi kommer ALDRIG att acceptera våld med hedersmotiv.

Sverige är ett fantastiskt land med fantastiska möjligheter till mångfald. Mångfald är tyvärr ett söndertrasat ord i viss mening, men ordets egentliga mening är vackert. Sverige behöver mångfald. Alla länder behöver mångfald. Vi är ett land som i längden behöver invandrare för att överhuvudtaget fungera. Så för i helvete, låt det funka!

Ett sätt att börja är att våra så kallade etablerade partier inser att Sverigedemokraterna är i riksdagen för att det finns ett problem. De politiker som inte vågar hålla med om goda initiativ från detta part då man riskerar ”politiskt läckage” är en tragisk historia. Ni är belastade av ideologier. Ideologier som hindrar vårt land att bli ännu bättre.

Migration handlar om att invandrare skall fungera i vårt samhälle. Hur fan skall de kunna migreras om vi svenskar inte är beredda att välkomna dem? Varför är det så få ”svenskar” som umgås med invandrade medborgare? Fundera över det. Svaret på den frågan är nyckeln till fungerande migration!

//patrik wiksten

 

 

Annonser

One thought on “Flyktingpolitik och det svenska migrationsmisslyckandet

  1. Flyktinglägret som vi byggde upp -95 på Tuzla Airbase hade mer än 10.000 invånare från bland annat Srebrenica och kostade mellan 10.000 och 20.000 USD om dagen att underhålla enligt ICRC ( Röda korset ). Veckan efter kunde man läsa om att 10-tal flyktingar från balkan hade vandaliserat en flyktingförläggning i Sverige och orsakat skador för över 100.000 SEK. Vandalerna var alla unga män i ”vapenför ålder”.

    Vid sådana tillfällen har man svårt att se varför vi inte kan lägga pengarna på stöd i närområdet. Förmodligen bättre valuta för pengarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s