Och Gud sade: Låt det bli staket och det blev staket…

Tänk dig att leva ditt liv som jordbrukare. Du har ströjobb hit och dit, men du lever på jorden. Du har en liten men ändå viktig extrainkomst genom att plocka oliver när dessa mognar.

Din by är liten och alla känner alla. Det finns profiler, precis som i alla byar och orter. Vissa sticker ut och ger både glädje och sorg.

Tänk dig att en dag när du skall plocka dina oliver står soldater och hindrar dig från att plocka DINA oliver på DIN mark. Inom några veckor har man byggt ett stängsel försett med taggtråd som hindrar dig effektivt från att ta dig till olivträden.

Du protesterar och blir beskjuten, människor dör och skadas för livet. Människor du känner och har en relation till.

Du får besked om att landet i fråga som tagit DITT land i besittning har i en domstol beslutat riva delar av stängslet då det är ett tydligt lagbrott. GALEN av lycka springer du och dina kamrater och börjar riva detta föraktade stängsel och blir då tillbakaslagen av gasgranater och kulor. Ännu fler av dina vänner dör.

Nästa dag upptäcker du att någon bränt ner de livgivande olivträden – problemet löst…

Du och några vänner tar med er olivplantor och beger er till staketet. Ert kall är att plantera nya träd. Efter många timmars väntan släpps ni in och tillåts sätta dessa plantor i marken och därefter bli återförda bakom stängslet.

Marken som ni brukat i århundraden är plötsligt flerfamiljsbostäder för ett annat folk.

Ni fylls av vrede. Ni har inga vapen. Ni försöker att tillämpa en ickevåldsprincip men kan ibland inte låta bli att kasta sten (observera sten) på bepansrade fordon.

Ni möts av kaskader av gasgranater och prickskyttar. Fler av dina vänner dör.

Det låter som något som hände för 400 år sedan, eller hur? Det händer nu i Palestina. Nu på Västbanken. Det märkliga är att ingen vill ha denna konflikt. Inte Israeler och inte Palestinier. Men ändå händer det?

Märkligt…

Det händer på grund av ett beslut som togs efter andra världskriget. Ett krig som finansierades av en familj på båda sidor – Rothschild. Sionismen grundades på 1800-talet men leddes av Rothschildfamiljen som gjort sig en förmögenhet genom att låna ut pengar till både de allierade och axelmakterna. Det var denna familj som genom maktmissbruk tilltvingade sig staten Israel och därigenom började förtrycket av palestinierna.

Detta handlar inte om religion mina vänner… Det handlar om makt och pengar – som allt annat!

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s