Ideologiskiten dränker oss…

Det finns självklarheter, oklarheter och ideologiskt framkallade (o)nödvändigheter.

Kära politiker,

Det fanns en tid då ideologier drev vårt samhälle framåt. En tid där kyrkan stipulerade vårt sätt att leva och vårt sätt att forma vardagen. En kyrka som historiskt sett formats genom ett politiskt utspel och retoriska fullträffar… Det kallades ”konciliet i Nicaea.”

Inget religiöst, eller politiskt möte har haft större ”impact” på vårt samhälle som just det mötet. Där satt religiösa överhuvuden och lobbyister tillsammans för att forma de nästa tvåtusen åren på vår jord.

Då föddes också behovet av politiska ideologier.

Vi gick i mer än tusen år i religiöst förtryck där kyrkan kontrollerade varje steg vi tog. Man uppfann häxbränning. Man uppfann stegling. Allt för frälsaren Jesus Krist. Shit vad besviken han skulle varit om han levt och såg vad man gjorde i guds namn…

Men ingen vågade göra något på många år.

Helt plötsligt dök en ny religion upp ”Vetenskapen”. Någon kunde konstatera att vi faktiskt snurrade runt solen, och inte tvärtom. Och att jorden inte var platt!!! Även om de religiösa lakejerna försökte förneka detta gick det inte i längden. Tack kära Copernicus och Galilei. Tack Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Thomas Edison, Nicola Tesla och Niels Bohr. Tack Albert Einstein…

Inte ens Vatikanen och påven kunde värja sig mot denna fullständigt revolutionerande bild dessa vetenskapsmän framkallade. Vi började komma till sans…

1800-talet och 1900-talet är då politiska ideologier föddes. En tyckte si, en tyckte så och en tyckte att alla skulle vara jämlika… Vissa tyckte att staten skulle ha kontroll över allt. Vissa tyckte att individen var central. Andra ville sälja ut allt till ”marknaden”.

Kära politiker,

Vi befinner oss nu i 2000-talet. Vi har provat alla kända ideologier i någon form någonstans. Vi vet att det inte finns någon universallösning… Det vi dock vet historiskt är att religion inte kan lösa våra problem. Det kan ej heller förnekelse av Gud.

  Varför förstår vi inte att det är SAKFRÅGORNA som driver oss framåt?

  Låt mig ge ett exempel: Klimatkatastroferna som avlöser varandra… Vi vet vad som är problemet, vi vet vad vi måste göra, men vi gör det inte. Varför? Om vår regering var till hälften besatt med vetenskapsmän (eller vetenskapskvinnor) som kan påvisa vad som påverkar vårt klimat och dessutom hade BESLUTANDERÄTT, så skulle allt förändras.

  Det gör det inte nu, eftersom de som idag bestämmer är politiker av olika färg som skyddar sina politiska intressen baserat på ideologi.

  Vi medborgare fruktar vad våra politiker skall besluta om i morgon. Vi medborgare är ständigt besvikna över detaljer i vår ekonomi. Vi medborgare är helt i händerna på våra politiker. Något är innihelvete fel!

  Låt de som är experter inom respektive område vara grunden till beslut. Låt detta göras utan att man blandar in politiska värderingar. Låt oss fatta beslut grundade på rätt underlag.

  Ta varandra i hand. Konstatera att politiken har förändrats. Det finns inget vänster eller höger. Det finns bara framåt!

  //patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s