MAXA fan!

Idag skall allting toppas, maxas, ultimatiseras och pimpas. Ordet ”extreme” har blivit normalläge.

Våra barn växer upp med dessa termer, termer som är skapade av en annan generation där informationsflödets hastighet gått från 10km/h till 240km/h på några decennier. Media vill skapa en bild av ett läge där inget normalt längre duger. Du ska inte längre banta – du ska maxa din viktnedgång. Du skall använda den ultimata produkten för att nå din maxgräns. Och fort ska det jävlar i mig gå, annars är det ingen idé.

För hur skulle annars kvällstidningarna kunna sticka ut? Hur kan de få sälja sina allt mer sällsynta lösnummer för att kunna maxa upplagan? Det räcker inte längre med en rubrik, en nyhet som fångar ditt intresse. Du måste få in hälso- och skönhetstips och annat som triggar din fåfänga. Ett lyckat löp skall få ditt intresse inte bara för smaskiga detaljer om en kändis, utan du skall också tro att ditt liv drastiskt kan förändras bara du använder ”den där metoden” och också köper den där upplagan som självklart är en del i en serie som kräver köp av fler upplagor. Det handlar alltså om att trigga vår sensationshunger men också vårt skuldmedvetande.

Nu skall jag maxa min söndagsupplevelse genom att ta det extremt lugnt, pimpa mitt kaffe med nytt vatten i kaffemaskinen och toppa med en ultimat relaxad ställning i soffan…

//patrik wiksten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s